Politica de protectie a datelor cu caracter personal

1) Introducere

Careeradvisor se angajează să protejeze datele cu caracter personal furnizate de persoanele cu care colaboreaza.

Datele colectate pot proveni: din surse deschise/publice care conțin contacte și CV-uri, de la potențiali candidați, din comunicări directe sau din recomandări, din interviuri și interacțiuni cu potențiali candidați sau carti de vizita primite in urma interactiunilor de ordin profesional.

Pentru a ne asigura că datele dvs. personale sunt în siguranță, comunicăm în mod regulat politica de protectie a datelor cu caracter personal precum și instrucțiunile de lucru referitoare la acest aspect, tuturor candidatilor, clientilor cat si angajaților Careeradvisor și urmarim aplicarea cu strictețe a măsurilor de protecție a vieții private în cadrul firmei.

Această politică de protectie a datelor cu caracter personal descrie practicile noastre privind colectarea, utilizarea și transferul datelor comunicate direct firmei noastre, precum și utilizarea datelor cu caracter personal culese de Careeradvisor din surse publice în scopul furnizarii serviciilor noastre de recrutare.

Dacă, din orice motiv, termenii stabiliți în cadrul acestei Politici de protectie a datelor cu caracter personal, nu sunt acceptabili pentru dvs., aveti posibilitatea de a ne comunica acest lucru si eventual puteti solicita explicit stergerea datelor dvs., prin trimiterea mesajului la adresa de e-mail dpo@careeradvisor.ro.

 

2) Informații personale colectate

Careeradvisor ofera servicii de recrutare iar in acest scop colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul platformei Invenias, care reprezinta o bază de date cu un nivel ridicat de siguranta, trasabilitate și confidențialitate, accesibilă in mod controlat angajatilor Careeradvisor.

Careeradvisor tratează datele cu caracter personal într-o manieră compatibilă cu cerințele Directivei UE 95/46 și cu cele ale Regulamentului 679/2016.

Careeradvisor nu solicita si nu prelucreaza date cu caracter personal din categoriile speciale ci doar date non-sensibile necesare si relevante pentru procesul de recrutare, cu excepția cazului în care este necesar din punct de vedere legal să facă acest lucru într-o etapă ulterioară a procesului de căutare și recrutare.

Datele considerate sensibile/cu caracter special ar putea fi, dar nu se limitează la, informații referitoare la rasă sau etnie, opinii politice, religie, calitatea de membru al sindicatelor, sănătate, preferințe sexuale sau cazier judiciar.

Datele colectate  si prelucrate de noi includ date cu caracter personal, cum ar fi: experiența profesională, istoria carierei, educația, CV-ul, recomandari/referinte și datele de contact.

Dupa comunicarea datelor cu caracter personal veti primi un e-mail prin care veti fi informati cu privire la temeiul legal si scopul procesarii si stocarii datelor dvs., urmand ca, in momentul in care veti fi implicat intr-un proces de recrutare prin intermediul nostru vi se va solicita sa ne transmiteti consimtamantul explicit si informat de a prelucra si comunica aceste informații către clientii Careeradvisor pentru a fi luate în considerare, pentru proiectul respectiv.

 

3) Utilizarea și divulgarea informațiilor personale

În conformitate cu cerințele clienților Careeradvisor, este posibil să vă prezentăm ca potențiali candidați, potențialilor angajatori/clienți ai Careeradvisor, iar informațiile dvs. personale pot fi comunicate clienților și / sau transferate partenerilor Careeradvisor care asigura un  nivel similar de protectie a datelor cu caracter personal, cu cel prezentat în cadrul acestei Politici de protectie a datelor cu caracter personal.

De regula, furnizăm informații personale referitoare la candidați potențialilor angajatori / clienți sau surse de referință numai dacă candidatul ne-a autorizat, prin acordarea consimtamantului explicit, să facem acest lucru.

In mod exceptional, efectuăm selectari de potentiali candidati, prin utilizarea de surse deschise, publice, iar în acele cazuri, datele publice cu caracter personal ale potențialilor candidați pot fi furnizate clientului fără solicitarea sau informarea prealabila a candidatului.

 

Moduri în care utilizam și/sau comunicam datele dvs. cu caracter personal:

  • Careeradvisor poate utiliza informațiile personale colectate cu privire la potențialii candidați pentru a identifica oportunitățile profesionale pe care le considerăm relevante pentru candidatul și angajatorul / clientul nostru. Apoi furnizăm aceste date cu caracter personal potențialului angajator / clientului nostru conform cerințelor convenite. In temeiul interesului legitim ne rezervăm dreptul de a contacta potențialii candidați cu privire la astfel de oportunități.
  • Informațiile primite de Careeradvisor primite de la clienti, inclusiv datele de contact, sunt colectate, păstrate și utilizate, la nivelul de protectie asigurat datelor cu caracter personal ale candidatilor.
  • Utilizarea informațiilor personale mai poate fi facuta pentru actualizarea datelor, teste de evaluare/autoevaluare, teste de personalitate, răspunsuri la cereri
  • Datele cu caracter personal pot fi, de asemenea, utilizate pentru propuneri, scrisori de angajament, prezentări și posibile informari referitoare la actiunile Career Advisor care ar putea fi de interes pentru cei vizati.

 

Informațiile personale colectate de către Careeradvisor sunt utilizate numai în scopurile prezentate.

Careeradvisor nu vinde si nu transfera informațiile dvs. personale unor terțe părți, cu excepția cazurilor prevazute de lege.

Dacă în orice moment decidem să folosim datele personale într-o manieră diferită de cea declarată în momentul în care a fost colectată, vom face acest lucru public, vă vom anunța și vă vom oferi posibilitatea de a alege dacă putem sa folosim sau nu informațiile dvs. în acest mod diferit.

In cazul in care Careeradvisor este obligat de un act normativ (lege, statutul, regulament, decizie) ordonanța sau hotărârea judecătorească să divulge date cu caracter personal, conformarea va fi indeplinita fara informarea sau acordul persoanei vizate.

 

4) Securitatea informațiilor

Pentru a preveni accesul neautorizat, pentru a menține acuratețea datelor și a asigura utilizarea corectă a datelor, implementam masuri de securitate fizică, IT și organizationale rezonabile si adecvate  pentru a proteja eficient toate datele cu caracter personal pe care le colectam/stocam/prelucram.

 

In vederea imbunatatirii masurilor prezentate in actuala Politica de protectie a datelor cu caracter personal, vom depune toate eforturile pentru a ne asigura că datele sunt corecte, complete, actuale și relevante pentru utilizarea dorită iar modificarile ce vor surveni vor fi descrise in versiunea actualizata.

Careeradvisor va testa si revizui periodic eficienta masurilor pentru a proteja datele fata de riscurile de pierderi, utilizări incorecte, acces neautorizat, dezvăluire, modificare sau stergere/distrugere fara drept.

Furnizarea de informații personale de către dvs. este în întregime voluntară și aveți dreptul să nu furnizați informații personale.

Dacă aveți nevoie de asistență pentru accesarea, actualizarea, corectarea sau stergerea informațiilor personale sau dacă nu mai doriți sa folositi serviciile noastre, puteti trimite oricand o solicitare in acest sens la adresa de e-mail: dpo@careeradvisor.ro

 

5) Modificări ale politicii de protectie a datelor cu caracter personal

Careeradvisor își rezervă dreptul de a modifica Politica de protectie a datelor cu caracter personal în orice moment și pentru orice motiv. Dacă există modificări semnificative acestea se vor reflecta in timp util in versiunea actualizata a acestui document.

Puteti reveni periodic la politica de protectie a datelor cu caracter personal pentru a fi informat privind cea mai noua versiune a acestui document.

 

6) Durata stocarii/prelucrarii datelor cu caracter personal este de 5 ani, termen dupa care se solicita din nou consimtamantul iar in lipsa acestuia, datele vor fi sterse.

 

7) Clarificari

Pentru orice detalii, întrebări, clarificari, cu privire la informațiile dvs. personale, asteptam solicitarile dvs. la adresa de e-mail dpo@careeradvisor.ro

 

Data ultimei revizuiri: 11.04.2018